Merész kijelentéseket tett az Ajka edzője a DVTK-val kapcsolatban

Megosztás

Múlt pénteken Jeney Gyula, az NB2-ben szereplő FC Ajka vezetőedzője adott interjút a csakfoci.hu-nak, melyben szóba került a február közepén lejátszott DVTK elleni találkozó utáni nyilatkozata is.

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában az ajkai együttes egygólos mérkőzésen maradt alul hazai pályán a DVTK ellenében. Jeney Gyula, a hazaiak vezetőedzője meccs utáni értékelésében említést tett arról, hogy a játékvezetők a nagycsapatok javára csalnak, ők viszont a meccset megelőzően nyolc büntetőből egyet sem kaptak meg. A diósgyőri csapatot a Real Madridhoz, a Barcelonához és a Juventushoz hasonlította, melyek – meglátása szerint – a nevük miatt nyerik meg a meccseiket.

Jeney a csakfoci.hu-nak azt állította, hogy a DVTK TV munkatársai a meccs utáni 5-6 perces nyilatkozatából úgy vágtak össze egy másfél perces anyagot a YouTube-csatornájukra, hogy abból csak a játékvezetőkre vonatkozó kritikája hangozzon el. Az ajkai vezetőedző ezen állítására a DVTK sajtófőnöke, Demkó Norbert hivatalos közleményben reflektált:

“A DVTK nem vágta meg Jeney Gyula mérkőzés utáni értékelését. Vágatlanul került fel a DVTK YouTube csatornájára. Ezt követően már a helyi újságírók kérdéseire válaszolt az ajkai vezetőedző kötetlen formában.”

Az FC Ajka vezetőedzője szerint “lefocizták” a vasgyáriakat, akik összvissz háromszor lépték át a felezővonalat, majd befejeltek egy rögzített játékhelyzetet és megnyerték a meccset. Olvasóinkra bízzuk, hogy egyetértenek-e az elhangzottakkal, de mielőtt döntenének, javasoljuk, hogy tekintsék meg a találkozó összefoglalóját!

Ajka – DVTK összefoglaló | 2023.02.12. | Merkantil Bank Liga | DVTK TV

Merkantil Bank Liga 23. forduló FC Ajka – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1) Gólszerző: Bárdos Bence (0-1) a 23. percben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek